Knasende sprøde udenpå og uimodståeligt bløde indeni. Det er en ret præcis beskrivelse af vores risotto-kugler.  Og vi kan godt forstå, at flere af vores gæster har spurgt efter opskriften på vores uartige, friterede version af den klassiske italienske risret. Heldigvis er vores chefkok Daniel i julehumør og har sagt "ja" til at dele en opskrift på de gyldne mundfulde med jer. Den kommer her.

OBS: Opskriften kommer direkte fra køkkenet, så det er en ordentlig portion med nok til ca. 15 gæster. Heldigvis kan risotto-kuglerne nemt fryses ned, så du kan få glæde af dem af flere omgange. Man kan også servere risottoen til aftensmad og lave risotto-kugler ud af resterne dagen efter.  

OPSKRIFT PÅ RISOTTOKUGLER

Det skal du bruge:

1 kg risotto-ris
1/2 kg hakket skalotteløg
1 finthakket hvidløg
1/2 l hvidvin
1 l hakket tomat
2 l vand
200 g parmesan
100 g smør
400 g friskhakket mozzarella
Salt & peber

Mel, æg og rasp til panering

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg, og klar dem i olie. Hæld risene ved. Hæld vin på, og rør, mens det koger ind. Vinen skal fordampe. Når den er det, hælder man hakket tomat og vand i gryden.
Det skal koges ind, mens man rører, indtil al væske er væk, og risene er bløde.
Temperaturen er ikke så vigtig, men jo højere varme, jo hurtigere går det, og jo mere skal man røre.
 
Osten tilsættes sammen med smørret, og man rører det ud. Smag til med salt og peber.

Så skal massen køles ned. Den skal være helt kold, inden man kan gå i gang med at rulle massen til små kugler i golfbold-størrelse eller lidt mindre.

Risotto-kuglerne vendes i mel, æg og rasp (evt. panko-rasp - en thailandsk rasp, der er lidt finere og lidt mere delikat - det er den vi bruger på Un Mercato).

Så skal kuglerne frittes i 180 grader varm olie, indtil de er færdige. Det tager ca. 3-5 minutter til de er gyldenbrune. Og så er der serveret.